Barierowa termokurczliwa osłonka składa się ze specjalnie dobranych pięciu warstw, tak aby zredukować do minimum przenikanie pary wodnej, gazów i aromatów.
Oznacza to w praktyce zabezpieczenie wyrobów w sposób dokonały na długi okres. Stosuje się ją do wędlin i kiełbas parzonych lub gotowanych, wyrobów prasowanych w formach, serów topionych, wyrobów garmażeryjnych.
Dzięki specjalnemu procesowi produkcyjnemu osłonki są neutralne pod względem zapachowym i bakteriologicznym, posiadają bardzo dobrą termokurczliwość wzdłużną i poprzeczną
(13% +- 3). Dzięki tym zaletom wyroby w nie zapakowane wyglądają apetycznie i wykazują dużą zwięzłość, a zastosowane filtry UV chronią wyroby przed odbarwieniem na skutek
oddziaływania promieni UV zawartych w naturalnym światłe. Posiadają one bardzo dobrą wytrzymałość mechaniczną, a po namoczeniu w zimnej wodzie stają się elastyczne,
co umożliwia ich łatwe napełnianie. Osłonka jest przeznaczona do kontaktu z żywnością, sama jednak jest niejadalna.
Produkt posiada znak „Zrobione u Nas” – jest wytworzony przez Polskie firmy, na terenie naszego kraju.
Więcej o akcji:
https://maspol.com.pl/zrobione-u-nas/
Pełna lista towarów ze znakiem „Zrobione u Nas”: